Zuivere lucht in je woning

Goede nachtrust is zeer belangrijk om goed te functioneren. Een korte nacht zorgt voor vermoeidheid, je kan je moeilijk concentreren en je bent sneller prikkelbaar.

Kan je echter voldoende doorslapen dan voel je je gewoon veel beter.

Maak dus werk van een goede nachtrust en zorg voor een ideale slaapomgeving

De klassieke tips voor snel inslapen en diep doorslapen kent iedereen. Drink geen koffie of andere cafeïne houdende dranken te laat op de dag, beperk je schermtijd en weer schermen uit de slaapkamer, bouw een vast bed ritueel in en ga op vaste tijden slapen. Toch wordt een erg belangrijke factor vaak over het hoofd gezien: de kwaliteit van de lucht in de slaapkamer.

De meerwaarde van ventilatie

Per dag adem je 450 liter CO2 uit. Logisch dus dat de luchtkwaliteit na een nacht slapen in een onverluchte kamer te wensen over laat. Hoog tijd voor actie. Voldoende zuurstof is namelijk een cruciale voorwaarde voor een goede nachtrust. Wil je dus uitgeslapen wakker worden, dan zorg je best voor een degelijke ventilatie.

Andere hulpmiddelen

Een aangename temperatuur, 16 tot 18°C, en een stille donkere slaapplek bevorderen de kwaliteit van je nachtrust. Een buitenzonwering die de hitte in de zomer buiten houdt. Een verduisterende doek om ook het binnenvallend licht vroeg in de ochtend tegen te houden. Ramen met raamroosters, zorgen voor frisse lucht. Deze raamroosters liefst in een akoestisch dempende uitvoering voor eventueel nachtlawaai.