Terrasoverkapping

Er zijn verschillende materialen om een terrasoverkapping mee op te bouwen. Bijvoorbeeld het gebruik van hout en aluminium. Voor het dak kan gekozen worden voor bijvoorbeeld glas, al is dit wel een behoorlijk stuk duurder. De goedkoopste optie is het gebruik van doek als dak van een terrasoverkapping.

HOUTEN TERRASOVERKAPPING

De eerste mogelijkheid is het gebruik van hout. Een houten terrasoverkapping is gezellig. Er wordt vaak gekozen voor hout als materiaal om een terrasoverkapping mee te bouwen, omdat deze gemakkelijk naar wens af te werken is. Bijvoorbeeld door de houten terrasoverkapping te schilderen naar de stijl van de woning.

Het is raadzaam om bij een houten terrasoverkapping te kiezen voor geïmpregneerd hout of hardhout. De terrasoverkapping komt in de tuin te staan en ook op regenachtige dagen moet het hout goed beschermd blijven. Daarom is geïmpregneerd hout een goede keuze.

ALUMINIUM TERRASOVERKAPPING

Een andere keuze is een aluminium terrasoverkapping. Het voordeel van een materiaal als aluminium is dat dit een erg stevig materiaal is. Bovendien heeft dit materiaal een heel eigen look, wat goed past bij een moderne woning. De keuze voor aluminium als overkapping betekent dat men wel iets meer betaalt, maar daarvoor krijgt men onderhoudsvriendelijkheid terug. Een aluminium overkapping vergt namelijk amper onderhoud. Een mooie moderne look is te bereiken door aluminium te combineren met een glazen dak. Het is ook mogelijk een aluminium terrasoverkapping af te werken met polycarbonaat of doek als dak.

GLAZEN TERRASOVERKAPPING

Wie een erg chique uitstraling wil en graag naar de sterrenhemel kijkt in de avond, kan kiezen voor een glazen terrasoverkapping. Daarmee geniet men volop van het uitzicht. Voordeel van glazen terrasoverkappingen is dat deze erg gemakkelijk zijn schoon te maken en dat het onderhoud zo gebeurd is. Er zit ook een nadeel aan een glazen terrasoverkapping. Buiten het hogere prijskaartje is ook het feit dat het er snel erg warm kan worden een belangrijke factor om mee te nemen bij de keuze voor een glazen terrasoverkapping.

Gelukkig is de warmte af te vangen door een zonwering bij een glazen terrasoverkapping aan te schaffen. 

TERRASOVERKAPPING MET DOEK

Wie redelijk creatief is met hout en doek, kan tegen een lage prijs zelf een overkapping in elkaar zetten. Enkel door een doek over wat palen te spannen is het al mogelijk een moderne terrasoverkapping te maken. Een groot voordeel van een terrasoverkapping met doek is dat deze weer gemakkelijk op te bergen is. Een nadeel ervan is dat een doek in de winter geen bescherming biedt en zelfs moet worden opgeruimd. Op regenachtige dagen kan men dus niet fijn in de tuin zitten, terwijl dat bij andere materialen wel mogelijk is.

De keuze voor een terrasoverkapping met doek is ook de goedkoopste mogelijkheid. Deze optie wordt dankzij het vriendelijke prijskaartje redelijk vaak gekozen. Echte buitenmensen kiezen doorgaans voor een materiaal dat permanent in de tuin kan blijven staan, zodat men ook op regenachtige en koudere dagen in de tuin kan vertoeven.

VRIJSTAANDE TERRASOVERKAPPING

Veel mensen bouwen een terrasoverkapping tegen de woning aan. Maar het kan ook anders. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een vrijstaande terrasoverkapping. Zeker in tuinen waar voldoende ruimte beschikbaar is, is een vrijstaande terrasoverkapping het overwegen waard. Zo is het mogelijk een gezellige plek in te tuin te creëren waar alle gasten optimaal kunnen genieten van de tuin.

Net als bij een terrasoverkapping tegen de woning kan men gebruikmaken van verschillende materialen. Glas, hout en aluminium zijn erg populaire materialen om een vrijstaande terrasoverkapping mee aan te leggen. Eventueel kan er ook gekozen worden voor een ander materiaal zoals ijzer. Houd er wel rekening mee dat bij een vrijstaande overkapping de wind meer invloed kan hebben. Kiezen voor het plaatsen van zijwanden is dan een nuttige oplossing.

Aannemers terrasoverkappingen en veranda’s

Aannemers schrijnwerkerij

Aannemers ramen en deuren

Aannemers Poolhouse en carports