Garagepoort plaatsen

 

Een nieuwe poort voor je garage, of de bestaande garagepoort vervangen?

Er zijn veel soorten garagepoorten en mogelijkheden voorhanden.

Er zijn verschillende poorten beschikbaar. De variatie zit in de manier hoe ze gebouwd zijn en hoe je ze bediend. Deze variatie brengt ook verschil in prijzen met zich mee.

Kantelpoort

Een kantelpoort kantelt naar binnen. Als dit type poort geheel ingeklapt is, hangt hij horizontaal onder het garageplafond. Kantelpoorten bestaan uit één deel en zijn daardoor vrij zwaar. Ze nemen extra ruimte in beslag door het systeem om de poort in te klappen. Het inklappen van de poort kan wat lawaai produceren.

kantelpoort

Sectionale poort

Ben je op zoek naar iets dat minder ruimte zal innemen? Dan is een sectionaalpoort misschien wel iets voor jou. Sectionaalpoorten bestaan uit een serie verticale platen die scharnieren. Daardoor schuiven ze in een bocht onder het plafond weg en nemen ze weinig extra ruimte in beslag. Dankzij het gebruik van torsieveren kan een sectionaalpoort geluidsarm bediend worden. Ze zijn echter wel duurder dan een kantelpoort.

gararagepoort

Schuifpoort

Een schuifpoort bestaat uit een paneel dat weggeschoven wordt langs een rail. Het is wel een mooie soort poort, maar er moet ruimte zijn aan een muur om die rail te bevestigen.

Rolpoort

Een rolpoort is vergelijkbaar met een sectionaalpoort, maar heeft dunnere platen. Het gebruikte materiaal voor de horizontale platen is kunststof, wat deze poort minder stevig en inbraakbestendig maakt.

Houten poort

Een houten poort is een van de mooiste opties. Je kan het hout onbewerkt laten, lakken, of in elke gewenste kleur verven. Houten poorten zijn vrij duur en zwaar. Ook hebben ze regelmatig onderhoud nodig, omdat de buitenzijde anders kan gaan schimmelen en rotten.

houten garagepoort

Aluminium poort

Een aluminium poort is licht, sterk en praktisch. Het metaal kan geverfd worden of voorzien zijn van een coating. Aluminium heeft het extra voordeel dat het goed isoleert.

sectionale poort plaatsen

PVC Poort

Door de doorgedreven ontwikkelingen in de techniek, heeft pvc zich de laatste jaren ontwikkeld tot een zeer sterk en goed ogend materiaal. Daarom zijn er tegenwoordig veel pvc garagepoorten op de markt. Kunststof garagedeuren bestaan doorgaans voor een deel uit pvc en voor een deel uit staal, voor de stevigheid. De meeste kunststof garagedeuren zijn opgebouwd uit stalen panelen en hebben een kunststof bekleding.

rolpoort

Automatische bediening garagepoort

Een garagepoort openen kan zwaar zijn, ook al is ze uitgerust met soepele scharnieren of gewichten. Een garagepoort motoriseren is erg handig en comfortabele. Deze bediening werkt via een schakelaar, afstandsbediening of een app op je smartphone.

poortbediening op afstand

Isolatie van de poort

Een garagepoort isoleren houdt warmte in de garage en maakt het  aangenamer in de winter. Omdat een garage vaak een verbinding vormt tussen de leefruimte en de buitenlucht, bespaar je op stookkosten. Een goed geïsoleerde garagepoort laat dus veel minder warmte uit je woning ontsnappen. Ook wordt je auto, fietsen en andere spullen beter beschermd tegen de koude of hitte. Een garagepoort wordt geïsoleerd met PUR of een ander schuim, dat tussen of op de twee wanden van de poort gespoten of geklemd is.

Plaatsen garagepoort

Een garagepoort plaatsen is geen makkelijke klus. De poort moet goed afsluiten en perfect in de kozijnen en rails passen. Door de afmeting van de poorten is het soms zware arbeid om de poort juist te installeren. Ook het stevig monteren van de bevestigingsmechanismen is niet eenvoudig. Daarom doe je er goed aan om beroep te doen op een garagepoort installateur voor dit werk.

Die monteert snel en zonder overlast de poort in je garage. Hij zorgt dat de poort perfect aansluit op de bestaande constructie. Hij kan eventueel ook zorgen voor een automatische bediening.

Plaatsers Garage- en Sectionale poorten.