Aannemers zwembaden en zwemvijvers in De Kempen

Aanleggen van een zwembad, verschillende opbouw mogelijkheden

Aanleggen van tuinvijver en zwemvijver

Zwembad – Zwemvijver aanleggen

 

Wil jij een zwembad plaatsen? Afhankelijk van de grootte en de bouwwijze van het zwembad, kan je kiezen tussen verschillende vormen en types.

Opbouwzwembaden

Meestal installeer je een opbouwzwembad volledig bovengronds, maar soms kan je het gedeeltelijk ingraven. Wil je een degelijk en eenvoudig zwembad plaatsen dat je meteen weer kan opruimen? Dan is een opbouwzwembad een volwaardige optie. Door de kleinere afmetingen is het wel minder geschikt voor de sportieve zwemmer die vooral baantjes wil trekken.
Monoblockzwembaden
De meeste monoblockzwembaden bestaan uit polyester.
De term monoblock betekent dat de badkuip bij dit zwembad uit één stuk bestaat. Omdat ze ook in één stuk vervoerd worden, zijn de afmetingen beperkt. Een belangrijke troef van monoblockzwembaden is de snelle plaatsing. Bovendien is de afwerking erg strak, het oppervlak van de kuip is spiegelglad en naadloos uitgevoerd.
Bouwkundige zwembaden
Kies je voor een traditioneel bouwkundig zwembad? Dan kan je alle kanten uit qua vorm en formaat.
Dit zwembadtype wordt ingegraven en bestaat ruwweg uit een betonnen basis die je naar jouw wens kan afwerken met tegels, folie, polyester….Ben je een handige klusser, dan kan je je wagen aan de bouw van een bouwkundig zwembad. Voorwaarde is dat je je vooraf goed informeert. Bepaalde afwerkingen zoals de plaatsing van tegels kan je aan specialisten vragen.
Opblaasbare zwembaden
Opblaasbare zwembaden zijn bekend als kleine kinderbadjes. Maar ze zijn ook bruikbaar voor grotere exemplaren als ze uit stevig rubber bestaan. Het grote voordeel is dat je ze makkelijk kan plaatsen, met een speciale pomp staan ze op een paar uur recht. Bovendien kan je deze op het einde van de zomer aflaten en opbergen.
Zwemvijvers
Een zwemvijver ziet er uit als een gewone vijver, maar is eigenlijk een natuurlijk ogend zwembad. Een zwemvijver heeft meestal rechte wanden, een vlakke bodem en een trapje om in en uit te stappen. Onderschat wel de plaatsing van een zwemvijver niet! Ga dus best in zee met een ervaren tuinaannemer die goed op de hoogte is van de grondsamenstelling en de stand van het grondwater in de omgeving.