Houten bijgebouwen

Een prachtig houten bijgebouw in je achtertuin, dat zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. Het is een uitnodigende ruimte waar je kunt genieten van kostbare momenten van ontspanning, creativiteit of productiviteit. Een houten bijgebouw creëert een oase van rust en ontspanning.

Stel je eens voor: Een rustig tuinkantoor, een gezellige buitenkeuken, een luxe poolhouse of een veelzijdig bijgebouw dat aan al je wensen voldoet, de mogelijkheden zijn eindeloos. Houten bijgebouwen bieden niet alleen extra ruimte, maar voegen ook karakter en warmte toe aan je buitenomgeving.

terrasoverkapping in hout

Thuiskantoor.

Thuiswerken wordt steeds populairder, maar het is essentieel om in alle rust te kunnen werken. Een tuinkantoor biedt hiervoor de ideale oplossing: je bespaart tijd door de pendel naar en van je werk te elimineren, terwijl je toch kunt werken in een volledig afgezonderde ruimte.

Een ander voordeel van tuinkantoren is dat je tijdens het werken kunt genieten van de groene omgeving van je tuin. Bovendien hoef je ze niet alleen als werkruimte te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld een deel van het bijgebouw inrichten als ontspanningsruimte. Door een kantoor in je tuin te bouwen, voeg je dus echt waarde toe aan je woning. 

Tuinkantoren zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en ontwerpen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een prefab tuinkantoor. Hoewel de afwerkingsmogelijkheden bij kant-en-klare pakketten misschien iets beperkter zijn, zijn de kosten ook lager dan bij een op maat gemaakt tuinkantoor. Met maatwerk kies je echter voor een werkplek die perfect bij jou past. Door zelf de materialen en afwerking te kiezen, creëer je het bijgebouw van je dromen!

Natuurlijk is de materiaalkeuze van groot belang. Houten bijgebouwen zijn erg populair vanwege hun authentieke uitstraling die goed past bij de natuurlijke omgeving van de tuin. Je kunt er ook voor kiezen om het tuinkantoor te laten metselen. Bij het kiezen van een bijgebouw is het ook belangrijk om te letten op de harmonie met je woning: kies geen bijgebouw met een landelijke uitstraling als je woning een moderne stijl heeft.

Poolhouse

Een houten poolhouse is een keuze van velen. Het straalt warmte en karakter uit, vooral wanneer het is gebouwd met eikenhout. Eiken bijgebouwen hebben een tijdloze uitstraling die zowel bij moderne als landelijke woningen past.

Naast eikenhout zijn ook tropisch hardhout en thermowood uitstekende opties. Welke houtsoort je kiest, hangt af van de stijl van je huis, je budget en je persoonlijke smaak. Het dak kan worden afgewerkt met dakpannen, leien of riet. Het poolhouse kan worden ingericht als een loungezone, een buitenkeuken of zelfs als een opslagruimte.

Een design poolhouse past perfect bij een strak en modern huis. Vaak heeft het een plat dak en wordt het gerealiseerd met materialen zoals hout, beton, steen of metaal.

Kenmerkend voor een design poolhouse zijn strakke lijnen en minimalistisch design. Een dergelijk ontwerp straalt vaak rust uit. Je kunt een poolhouse volledig op maat laten ontwerpen, zodat het perfect aansluit bij jouw smaak en wensen.

Een vleugje luxe toevoegen en je poolhouse voelt aan als een tweede woning in je eigen tuin. Luxe poolhouses worden meestal op maat gemaakt. Wat ze onderscheidt zijn de hoogwaardige afwerkingsmaterialen en het oog voor detail.

Door een luxe poolhouse aan je woning toe te voegen, verhoog je de waarde ervan. Je kan  je luxe poolhouses gebruiken als entertainmentruimte voor vrienden, familie en kennissen. Het kan zelfs dienen als gastenverblijf.

Een cottage poolhouse is de perfecte aanvulling op een landelijke woning. Vaak is een cottage poolhouse gemaakt van hout. Deze typische landelijke stijl straalt klasse en elegantie uit. Ook dit type poolhouse kan verschillende functies vervullen.

Je kunt er een gezellige buitenkeuken van maken, maar het is ook mogelijk om het te gebruiken als extra opslagruimte of gastenverblijf. De daken kunnen worden afgewerkt met verschillende materialen, zoals dakpannen, leien of riet.

Houten bijgebouw

Houten bijgebouwen bieden een breed scala aan stijlen en materialen om uit te kiezen. Veelgebruikte houtsoorten zijn onder andere eiken, vuren, douglas (Oregon pine), geïmpregneerd lariks en thermowood. Het dak kan plat, hellend of gebogen zijn, en er zijn tal van opties voor dakbedekking, zodat het bijgebouw altijd mooi aansluit bij de stijl van de woning. Daarnaast zijn er diverse functies mogelijk voor houten bijgebouwen, zoals:

 • Tuinhuisjes
 • Gastenverblijven (guesthouses)
 • Veranda’s
 • Carports/garages
 • Bijkeukens
 • Paardenstallen of andere dierenverblijven
 • Poolhouses

Hoewel je vaak klassieke stijlen ziet, zijn houten bijgebouwen natuurlijk ook verkrijgbaar in moderne uitvoeringen. Met strakke vormgeving en minimalistische afwerking passen ze perfect bij moderne tuin- en woningarchitectuur. Vaak worden deze moderne gebouwen afgewerkt met luxe hardhoutsoorten, maar de trend gaat steeds meer richting ecologische alternatieven zoals thermowood. Kenmerkend voor hedendaagse vormgeving zijn strakke lijnen, vierkante vormen en stijlvolle combinaties van bouwmaterialen. 

Voordelen van Hout als Constructiemateriaal voor bijgebouwen:

 • Platte daken en dakafvoeren kunnen elegant verborgen worden in de houten constructie.
 • Hout heeft een warme, natuurlijke uitstraling.
 • Hout ademt en kan vocht tijdelijk opnemen om later weer af te geven.
 • Houten constructies zijn relatief eenvoudig op maat te maken.
 • Hout is een goede isolator, waardoor het bijdraagt aan de energie-efficiëntie van het bijgebouw.

Eiken bijgebouw

Het plaatsen van eiken bijgebouwen is een populaire optie voor diegenen die een tijdloze en duurzame toevoeging aan hun woning willen creëren. Eikenhout staat bekend om zijn schoonheid, sterkte en duurzaamheid, waardoor het een uitstekende keuze is voor bijgebouwen zoals tuinhuizen, veranda’s, poolhouses en garages.

Eiken bijgebouwen hebben een universele aantrekkingskracht en passen perfect bij zowel moderne als landelijke woningen. Het warme karakter van het hout geeft een gevoel van elegantie en charme aan elke buitenruimte. 

Bij het plaatsen van eiken bijgebouwen is het belangrijk om samen te werken met ervaren vakmensen die gespecialiseerd zijn in het werken met dit specifieke houttype. Eikenhout is namelijk een natuurlijk materiaal dat zorgvuldig moet worden behandeld en geconstrueerd om ervoor te zorgen dat het bijgebouw duurzaam en bestand is tegen de elementen.

Een van de voordelen van eiken bijgebouwen is de veelzijdigheid ervan. Ze kunnen worden aangepast aan verschillende functies en behoeften. Of je nu een extra opslagruimte, een plek voor ontspanning of een gastenverblijf wilt creëren, een eiken bijgebouw kan worden ontworpen en gebouwd volgens jouw specifieke wensen.

Wat betreft het dak van een eiken bijgebouw zijn er diverse opties beschikbaar. Je kunt kiezen voor een traditioneel hellend dak met dakpannen, dat een klassieke uitstraling geeft. Daarnaast is een rieten dak een mogelijkheid voor een meer landelijke en authentieke uitstraling. Voor een modernere look kan een plat dak worden gekozen, waardoor strakke lijnen worden benadrukt en het bijgebouw naadloos aansluit bij eigentijdse architectuur.

Naast de esthetische aspecten biedt eikenhout ook praktische voordelen. Het is een zeer duurzame houtsoort die bestand is tegen verschillende weersomstandigheden en houtrot. Het hoge tanninegehalte van het hout zorgt voor een natuurlijke weerstand tegen insecten en schimmels, waardoor het onderhoud tot een minimum wordt beperkt.

Door te kiezen voor hoogwaardig eikenhout en vakmanschap zorg je ervoor dat het bijgebouw generaties lang meegaat en zijn schoonheid behoudt.  Het plaatsen van een eiken bijgebouwen is een uitstekende keuze en een tijdloze en duurzame toevoeging aan jouw woning. Met zijn natuurlijke schoonheid, sterke constructie en veelzijdigheid biedt eikenhout een prachtige oplossing voor het creëren van functionele en esthetisch aantrekkelijke buitenruimtes.

Werk hiervoor samen met ervaren professionals en geniet van de schoonheid en het vakmanschap van een op maat gemaakt eiken bijgebouw.

Aannemers in De Kempen die ervaring hebben in het plaatsen van houten bijgebouwen. 

Aannemers houtbouw

Aannemers dakwerken

Aannemers schrijnwerkerij

Aannemers carports en poolhouses