Carport laten bouwen

 

Tegenwoordig wordt de garage steeds vaker vervangen door een carport. Deze groei aan populariteit heeft zo zijn redenen. Een carport biedt namelijk heel wat voordelen tegenover een garage. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Wij zetten 5 goede redenen op een rij om te kiezen voor een carport.Een carport kan vele vormen aannemen, vrijstaand naast de woning, leunend tegen de woning, voor één of twee wagens, voorzien van een bergplaats… Niet enkel bestaat de carport in alle vormen en maten, ook biedt het heel wat voordelen. Laten we beginnen met een mythe te ontkrachten: Je hoort vaak dat een carport niet zo goed is voor de auto, wel dat is een fabeltje. Een carport heeft geen invloed op de staat van je wagen!

Carport beschermt de wagen.
Een carport heeft een open structuur, velen denken dat hierdoor de wagen minder beschermd is. Het tegendeel is waar, de carport biedt een uitstekende bescherming. Door de open structuur wordt er minder condensatie gevormd op je wagen, en dus het risico op roest verkleind. Onder de carport is je wagen beschermd tegen alle weersomstandigheden: In de winter blijft je voorruit ijsvrij, en tijdens de zomer beschermt de carport je wagen tegen de zon.
Carport goedkoper dan garage.
Tel even mee, bij een garage heb je kosten van: vloeren, muren, verluchting, ramen, deuren, een garagepoort… Bij een carport resteren enkel de kosten voor het aanbouwen van het dak. Bovendien heb je meer ruimte om de portieren van je wagen te openen. Dat wil ook zeggen: meer ruimte om in- en uit te stappen en minder beschadiging aan de portieren door een muur of dergelijke.
Carport op zijstrook van bouwgrond.
Een carport vult goed de verloren ruimte aan rond je huis. Je moet je huis namelijk op een bepaalde afstand van de scheidingslijn met je buren bouwen. Dit kan een redelijk grote afstand zijn, maar hier mag je meestal geen garage bouwen, een carport mag dan weer wel.
Materiaal opbergen onder de Carport.
Je carport kan ook perfect dienen om bepaalde materialen op te bergen. Zaken zoals een fiets, grasmachine en een motor kunnen perfect opgeslagen worden onder de carport. Zorg er wel voor dat deze op slot staan, of maak onder je carport een afgesloten ruimte.
Extra voordelen van een carport.
Een laatste groot voordeel is dat je onder de carport kan schuilen voor de regen. Niet enkel word je niet nat als je in de auto wil stappen.
De carport kan ook als afdak dienen voor de barbecue tijdens een regenachtige zomerdag. Kortom, niets dan goeds over de carport.